Na de grote daling van de eerste helft van 2022 is het sinds augustus redelijk rustig op de cryptomarkt. Maar je kunt nog niet zeggen dat de ‘bear market’ voorbij is, in de zin dat duidelijk weer sprake is van stijgende koersen. Hoe kun je als belegger het beste omgaan met deze situatie?

Cryptotrader Elroy Heisterkamp van het Cryptohuis gaf deze maand bij de online talkshow Business Insider Live: Crypto! een aantal handvatten voor beleggers.

Zo kunnen beleggers die voor de lange termijn een kopen-en-vasthouden strategie hanteren voor een bepaalde cryptomunt (‘hodle’ in cryptojargon), overwegen om hun cryptobezit beschikbaar te stellen voor partijen die meedoen aan het goedkeuren van transacties op een cryptoplatform. Dit heet ‘staken’ en levert een vaste vergoeding op, ook als koers van de desbetreffende cryptomunt verder niet beweegt.

Bekijk het videofragment hieronder met de visie van Elroy Heisterkamp op de huidige markt.

 

Op 20 oktober bespraken topexperts de kansen en risico’s voor beleggers in de online talkshow Business Insider Live: Crypto!

Presentator Joost Hoebink verwelkomde CEO Marleen Evertsz van de alternatieve beurs Nxchange, tevens een bekende goudexpert van het platform Goldrepublic; samen met Patricia Bogaerts van Fem-Invest en Samara Hegeman van de professionele cryptobelegger Icoinic ging het gesprek aan tafel over de vraag hoe beleggers zich moeten positioneren in de huidige markt.

In bredere zin gingen de experts ook in op vragen als: wat is verstandig als je serieus aan de slag wilt met financiële planning?

Vanuit Portugal belde de bekendste crypto-expert van Nederland in: Didi Taihuttu. Ook gaf country Manager Hugo Suidgeest van spaar- en beleggingsplatform Trade Republic zijn visie op de markt.

Bekijk hier de hele uitzending terug!

Business Insider Live: Crypto is mede mogelijk gemaakt door Litebit Wil je beginnen met investeren in Bitcoin, Ethereum en 80+ andere crypto? Dat kan bij LiteBit. Dit van origine Nederlandse crypto platform dat geregistreerd is bij De Nederlandsche Bank maakt crypto handelen eenvoudig. Je kunt hier crypto kopen, verkopen, staken en bewaren. Veilig, makkelijk en snel. Start hier direct met traden.