Onze huizen zijn voorzien van comfortabele meubels, een stijlvolle inrichting en de laatste technologie. Moet er niet net zoveel worden geïnvesteerd in onze werkplekken?

Van de grasveldjes binnen bij reclamebureau TBWA tot de blauwe glijbaan van schoenenverkoper Toms, in deze supercoole kantoren van over de hele wereld zou iedereen wel graag willen werken.

Voor Nederland hebben we er als extraatje nog een inkijkje in het kantoor van CoolBlue in Rotterdam.


In de Indonesische hoofdstad Jakarta heeft reclamebureau Ogilvy & Mather de trappen omgebouwd tot zit- en werkplekken en loopt er een witte glijbaan langs.

Foto: Ogilvy + Mather

Het kantoor van Microsoft in Wenen heeft hele retro-chique vergaderruimtes in blauw, lichtgroen en van natuurlijk hout.

Foto: Microsoft

Het kantoor van Facebook in Tel Aviv heeft een gigantisch schoolbord om boodschappen op te schrijven. De verder redelijk ingetogen inrichting nodigt wel uit tot werken.

Foto: Facebook

Het kantoor van Groupon in Chicago heeft ontspanningsruimtes met binnenzwembadjes, al dan niet afgesloten zitplekken en her en der rotsblokken om lekker tegen aan te leunen.

Foto: Groupon

In het kantoor van Toms in Los Angeles is een grote blauwe glijbaan. Ook hangen in de met veel houten details afgewerkte ruimte de nodige motivatiespreuken en is het helemaal hondvriendelijk.

Foto: Toms

Bij architectenbureau Sanctuary in het Indiase Bangalore zijn de muren verplaatsbaar om frisse lucht naar binnen te kunnen laten. Ook kunnen de werknemers buiten terecht op een patio met voldoende schaduw van de bomen die er omheen staan.

World Architecture Festival

In het kantoor van LinkedIn in New York zitten drie keukens, waaronder een "Tavern on the Blue". Dat is een knipoog naar het beroemde Tavern on the Green in Central Park.

Robert Libetti/Business Insider

Quicken Loans in Detroit geeft zijn medewerkers alle gelegenheid om te ontspannen met een basketbalveldje, scooters en een pooltafel in de vorm van een Ford Mustang.

Glassdoor

In het kantoor van Google in New York rechtboven de populaire Chelsea Market hangt werk van kunstenaars uit New York en is een heuse klimmuur.

Peter Power/Reuters

De studio's van Selgas Cano Architecture in Madrid liggen tussen de bomen en zijn deels ondergronds.

Second Home

Het hoofdkantoor van Skype in Stockholm ziet eruit als een kruising tussen Ikea en de binnenkant van een lavalamp.

Skype

Reclamebureau TBWA Hakuhodo in Tokio geeft werknemers de mogelijkheid om in contact te komen met de natuur zonder naar buiten te hoeven met zachte grasveldjes binnen in het kantoorpand.

TBWA

Het kantoor van voetbalapp Onefootball neemt zijn sport uitermate serieus. Door het kantoor loopt een groene baan die eindigt in een goal waar werknemers strafschoppen kunnen nemen tijdens hun pauze.

Onefootball

BONUS: 'Central Perk' van Coolblue in de Milleniumtoren te Rotterdam. Het bedrijf maakte het café uit de Amerikaanse serie Friends na. Voor de klantenservice-medewerkers van de webwinkel is het een eigen koffietent-met-gitaarbegeleiding om te vergaderen en even relaxen.

kantoren hip coolblue

LEES OOK 23 verrassende zaken die mede bepalen of je een baan wel of niet krijgt