Goeiemorgen! Dit zijn de belangrijkste dingen in de wereld die je vandaag moet weten.

1. Bij een ‘potentiële terroristische aanval’ in Londen is één persoon is om het leven gekomen en zijn meerdere mensen gewond geraakt, doordat een bestelbus inreed op voetgangers buiten een moskee in Londen.

2. Vandaag, bijna een jaar na het Brexit-referendum, beginnen de officiële onderhandelingen tussen de Britten en de EU. Brexit-minister David Davis roept op voor een “deal zoals nooit tevoren.”

3. De Franse president Emmanuel Macron heeft een flinke meerderheid gewonnen in het parlement, hoewel de overwinning minder groot was dan sommigen hadden verwacht.

4. Het campagneteam TopDutch probeert alvast mensen te werven voor Tesla’s gigafabriek, ook al is het nog helemaal niet zeker dat die fabriek überhaupt in Nederland komt, zo bericht het Dagblad van het Noorden.

5. Google belooft meer te doen tegen video’s die te maken hebben met terrorisme, meldt Bloomberg. De belofte komt kort nadat Britse politici klaagden dat het internet een broedplaats is voor terroristen.

6. En ook Facebook doet wat tegen terrorisme. Het bedrijf legt in een blog uit hoe het kunstmatige intelligentie gebruikt om terrorisme te bestrijden.

7. Reddit is op zoek naar meer investeerders en richt op een waardering van 1,7 miljard dollar, aldus Bloomberg.

8. De Britse autofabrikant Jaguar Land Rover (JLR) zal 5.000 medewerkers aantrekken om zich meer te richten op zelfrijdende en elektrische auto’s.

9. Het aantal Airbnb-listings in Amsterdam is het afgelopen aardig toegenomen. De meeste groei vindt opvallend genoeg buiten het centrum plaats, blijkt uit een kaart van Esri.

10. De EU wil Europese bedrijven beter beschermen tegen overnames uit China, meldt het FD. In september komt de Commissie met een concreet voorstel.